BIRMANCI in MLADI

V letu molitve in času sinode ter pripravi na sveto leto 2025 vabimo MLADE na  romanje v Schio
                                (blizu Vicenze, okoli 400 km iz Ljubljane),
                   
        ki bo v soboto, 9. marca 2024.
Odhod je predviden ob 5h zjutraj iz Škofje Loke, vrnitev v poznih večernih urah.
 
PREDVIDEN PROGRAM:

      ● Obiskali bomo CERKEV SV. BAKHITE (črnke iz Sudana). Papež Janez Pavel II. jo je razglasil za svetnico leta 2000, Benedikt XVI. pa jo je imenoval za svetnico upanja. Njen god je 8. februarja. Rojena je bila v Darfurju (Sudan). Še kot deklica je bila ugrabljena in prodana kot sužnja. Veliko hudega je pretrpela od različnih gospodarjev. Nazadnje jo je odkupil italijanski konzul in jo  pripeljal v Italijo, kjer je spoznala Jezusa in se mu popolnoma izročila. Postala je redovnica in v Schiu živela 45 let. V Sloveniji imamo njene relikvije v cerkvi svetega Jožefa v Ivančni Gorici.
V mestecu Schio pri Vicenzi, malo naprej od Padove, se je Marija med leti 1984 do 2004 predstavila odraslemu možu Renatu Baronu  kot Kraljica Ljubezni.

 

Prihod v SCHIO okoli 10h. Schio se nahaja približno 70 km severno od Padove ob vznožju Alp, kjer pa se občuti vpliv Sredozemskega morja in je zato klima bolj blaga. Schio je kraj velikih milosti, ki ga je na poseben način s svojo prisotnostjo blagoslovila Marija, Kraljica ljubezni.
           Od 25.3.1985 do 15.8.2004 je preko Renata Barona v 1500 sporočilih na vse ljudi naslovila klic k spreobrnjenju in življenju iz ljubezni. Prosi nas, naj se popolnoma posvetimo njenemu Brezmadežnemu Srcu in ji z zgledom svojega življenja pomagamo, da bi se mnoge duše vrnile k Bogu.   

     ● Molili bomo KRIŽEV POT na Monte di Cristo in premišljevali Jezusovo trpljenje, s katerim nas je odrešil greha in smrti, da bi mogli živeti v neminljivi sreči.

     ● V kapeli CENACOLO (hiše molitve) bo sveta maša.

Med 13. in 14. uro bo čas za kosilo.

     · Nagovorili nas bodo domačini, ki so doživeli vse te dogodke z Renatom Baronom in predstavili Mirco Agerde, eden izmed tistih, ki jih je Marija poleg vidca izbrala in po imenu poklicala, da bi ji kot apostoli pomagali njen klic razširiti po vsem svetu. Mirco je diplomirani teolog in nam bo opisal dogodke v Schiu, njihovo bistvo in pomen v našem času.

 

 ● V parku okoli Cenacola (hiša molitve in EVHARISTIJE) si bomo ogledali mnoga znamenja Marijine prisotnosti. Posebno doživetje je ogled Hiše svete družine, zgrajene po navodilih vidca Renata Barona, ki ga je Marija v duhu povedla k sebi domov. Ogledali si bomo JASLICE, ki so postavljene skozi vse leto in razsejane po celem hribu. V KAPELI VSTAJENJA bomo občudovali vstalega Jezusa na velikem platnu na zidu, ki nas kliče, naj ga sledimo, da bi nekoč še mi postali deležni zasluženj njegove smrti in vstajenja. KRIPTA pod kapelo v Cenacolu hrani relikvijo svetega križa, na katerega so pribili našega Odrešenika in kamen z Golgote. Videli bomo podpise apostolov, ki so se morali zagovarjati na sodišču in so na ta način branili Marijo in njeno poslanstvo. Freska na zidu prikazuje Kraljico ljubezni v trenutku prikazovanja. Znamenit je DIŠEČI KRIŽ, ki po 25-ih letih še vedno širi čudovit vonj, ki ga nobena analiza ni zmogla pojasniti. Poleg je kip Deteta Jezusa, ki ga je Renato dobil v dar iz Betlehema, in je od leta 1987 petkrat jokal.  
 

              Zakaj se Marija imenuje Kraljica Ljubezni?
Marija je vse svoje zemeljsko življenje služila, pomagala in ljubila. Zato je ona Kraljica Ljubezni. Na ta način, ko se nam Marija daje spoznavati, nam govori, kakšno naj bi bilo krščansko življenje. Celotno naše življenje naj bi bilo pomagati drugim, služiti in ljubiti.   
Ob prikazovanjih v Sciu se je rodilo Marijansko gibanje Kraljice Ljubezni,
ki ima tri cilje:

      1. OZNANJEVANJE - Hiša "Nazaret" Dom za duhovne vaje, predavanja, seminarje… za poglabljanje vere in širjenje evangelija ter češčenja Matere Božje, posvetitev Marijinemu Srcu…  
      2. BOGOSLUŽJE:  MOLITEV in EVHARISTIJA  - Hiša »Cenacolo«  -kapela z NAJSVETEJŠIM, DIŠEČI KRIŽkip Deteta Jezusa…   -  

      3. VAROVANJE ŽIVLJENJA od spočetja do naravne smrti:  - Hiša "Annunziata" - Dom za starejše, ki ga vodi »Združenje Dela ljubezni«.
          Dom
nudi duhovno ter materialno pomoč najbolj potrebnim osamljenim in zapuščenim ljudem - tudi duhovnikom, ki nimajo sredstev za oskrbo v kakšnem drugem »domu«. 

      Cena za prevoz bo okoli 40 EUR.  Malico – kosilo - vzamemo s seboj.

Prijavite se po telefonu:  041 561 518  ali z e-pošto: janez.sket@rkc.si  Če je mogoče, do nedelje 3. marca. 

Lep pozdrav vsem! 
Janez Šket, župnik

       Evropsko srečanje mladih  2023-24

 

BIRMANCI in MLADI - lepo vabljeni vsak prvi petek v mesecu  k sveti maši in k molitvi po maši.
 

Dragi prijatelji,

Taizejsko evropsko novoletno srečanje mladih - Romanje zaupanja na Zemlji - bo letos prvič potekalo v Ljubljani, od 28. 12. 2023 do 1. 1. 2024. Na tisoče mladih prihaja k nam v Slovenijo, gostiteljskih družin in posameznikov v Ljubljani z okolico pa še vedno manjka, da bi lahko sprejeli vse mlade. Več na povezavi.

Lepo smo povabljeni, da sprejmemo mlade