BIRMANCI in MLADI

Svetovni dan mladih - priprava: več

SOBOTA, 18.junij - ob 22h - bo sprejem Križa Svetovnega dneva mladih (k nam pride iz Žirov) in krajša molitev.
Nedelja, 19. junij - po prvi sveti maši (ob 8.30) bo rožnmi venec ter petje ob križu.
    Ob 9h zaključek veroučnega leta in po sveti maši - do 11h - češčenje in molitev mladih iz Škofje Loke ter okolice. Potem pa še osebna ali skupna molitev.
   Ob 14.30 — sklepna molitev mladih
   Ob 15h — slovo od Križa Svetovnega dneva mladih 
(nadaljevanje bo v Selcah).

 

Peš romanje na Brezje 2022

 

DMŽ  (delavnice molitve in življenja) za mlade

Torek, 15. marec 2022 ob 18.45 uri v župnišču Stara Loka

 

Vabim te, da se nam pridružiš v programu delavnic molitve in življenja za mlade v tvoji župniji.

Srečanja bodo potekala enkrat tedensko po 1 uro in 30 minut.

Program ima naslov »HODITI Z JEZUSOM«.

Jezus nam je vzornik. Ko mu sledimo in se srečujemo z njim, mu postajamo vedno bolj podobni …

Želimo, da si mladostniki v svoja srca vtisnete Jezusove ideale, sanje, prepričanja, občutja, misli, vrednote …, da postanete Jezusovi prijatelji.

Želimo ti pokazati, kako, po Jezusovem vzoru, v svojem vsakdanu in delu dati vse od sebe. Česar pa ne moreš spremeniti, izročiš v Očetove roke, da boš ostal/-a miren/-na tudi v situacijah, ki zate v življenju ne bodo prijazne.

Želimo, da bi znal/-a živeti z drugimi v različnosti in raznolikosti. Le tako boš srečen/-na in boš lahko osrečeval/-a druge.

Kaj potrebuješ? – beležko, svinčnik in molitvenik, ki ga boš prejel/-a na uvodnem srečanju.

Povabim te, da se mi pridružiš na poti, ki jo bomo prehodili skupaj z Jezusom.

 

Voditeljica programa: Zvonka Erce

 

 

Srečanje za mlade bo vsak petek po večerni sv. maši.

Družinska kateheza in bogoslužje s petjem in glasbo - tudi za tiste, ki med tednom ne morejo k svoji skupini bo vsako v soboto  ob 18h, (od oktobra ob 17h) in nato sveta maša.

Verouk –začnemo 6. septembra.

Priprava na sveto birmo:11. septembra bo srečanje za vse (starše, botre in birmance) od 9.00 do 12.30. Za birmance bo še skupno kosilo in popoldanski program.

Za tiste, ki se niso mogli udeležiti junijskega srečanja na daljavo, bo imel možnost to vsebino slišati na daljavo 15. 9. zvečer; 

- če se kdo ni mogel udeležiti duhovne obnove, pa se lahko pridruži skupini iz neke druge župnije, kjer imamo podobno vsebino načrtovano za srečanje na daljavo 12. 9. popoldne.

 

MLADI: 40 dnevni Stična izziv  #utrdimokorake:    
Izziv poteka v obdobju 40 dni pred Stično mladih – od 9. 8. do 17.9.
 18. septembra bo Stična mladih.
V knjižici se nahajajo raznoliki izzivi, ki se navezujejo na šest ključnih področij: telo, duša, duh, odnosi, skupnost in kreativnost.
Izzivi bodo ob začetku vsakega tedna objavljeni na spletni strani Stične mladih.
Čeprav se je izziv že začel, vabimo vse mlade, da se nam s klikom na 
www.sticna.net/sticna-izziv/ 
pridružijo pri utrjevanju naših korakov na različnih življenjskih področjih.
Katoliška mladina

 

Geslo Stlične mladih: UTRDI  MOJEKORAKE

 »Ahà, ahà!« Ne, to ni  bend, ki je imel samo tisti en komad, pa je bil dovolj, da ga še zdaj vsi poznajo. To je v resnici citat iz Svetega pisma! In to z iste strani, s katere je vzeto tudi letošnje geslo Stične mladih: »Utrdi moje korake.« Ja, letošnje geslo domuje v najbolj obsežni knjigi Svetega pisma.

Če se boš ustavil v 40. poglavju (ali pa v (39.) – odvisno, kako šteješ), ga boš našel. O Knjigi psalmov ne razmišljamo prav pogosto. Morda nas odvrača njihova kvantiteta ali pa dejstvo, da so psalmi še iz ta Stare … a v resnici skrivajo neizmerno bogastvo in razkrivajo vsa možna stanja in počutja, ki jih človek premore! Tudi ta naš, okrogli štirideseti, sploh ni izjema!
Poglej, kako avtor, kralj David (on je namreč spesnil ta psalm), začenja zmagovito. Najprej spregovori o rešitvi. Zahvaljuje se, ker je bil potegnjen iz pogubne jame, iz lepljivega močvirja. Svojo rešitev pripisuje Gospodu. Od veselja si začne požvižgavati novo pesem, a kaj hitro ga spet zalije zos in težave, iz katerih ne vidi ven. Morda se ti zdi, da je tip malo zmeden, da ne ve, ali naj se zahvaljuje ali pritožuje.

A to je realnost vseh nas...

-----------------------------------------------------------------------------------

 

Ideje in pobude: https://katoliskamladina.si/

 

DUHOVNE VAJE

 

Duhovne vaje za mlade voditelje

Na duhovnih vajah Ključ in ključavnica bomo odkrivali lastnosti, ki so potrebne za mlade voditelje in kako jih razvijati. Potekale bodo od 26. do 28. februarja preko spleta. Namenjene so mladim od 16. do 30 leta, ki sodelujejo v župnijah (voditelji mladinskih, birmanskih skupin, mladi voditelji zborov...). Udeležba na duhovnih vajah je brezplačna.

Več informacij in prijavnico lahko najdete tukaj.

 

Duhovne vaje za srednješolce

Na duhovnih vajah Izrečen bomo raziskovali Božjo besedo in odkrivali njegovo ljubezen, ki se nam razodeva. Potekale bodo od 19. do 21. marca preko spleta. Namenjene so mladim po birmi, do 3. letnika srednje šole. Udeležba na duhovnih vajah je brezplačna.

Več informacij in prijavnico najdete tukaj.

 

Duhovne vaje za birmance

Nudimo vam pomoč pri pripravi duhovnih vaj za birmance z naslovom Iskanje. Zaradi trenutne situacije v državi, je te možno organizirati preko spleta. Z mladimi se bomo poglabljali v vprašanja kot so »Kaj je smisel življenja?«, »Kaj je ljubezen?«, »Zakaj potrebujem Cerkev?«.

Za več informacij lahko pišete na marta@katoliskamladina.si.

 

Material za duhovne vaje

V adventu smo izvedli duhovne vaje z naslovom Odkritje. Glavna tema je bila odkrivanje, kje smo na področju vere in poglabljanje v odnos z Bogom. Če bi želeli izvesti duhovne vaje za svoje mladinske skupine ali pa vsebino uporabiti za mladinska srečanja, nam pišite na marta@katoliskamladina.si, da vam posredujemo vse potrebno. Program je sicer prilagojen za uporabo preko spleta, lahko pa se uporabi tudi za izvedbo v živo.

 

 

POLETNI KAMPI - BIRMANCI IN SREDNJEŠOLCI

Letos bomo organizirali dva termina poletnih kampov. Kampi so počitniški tedni za mlade, kjer je poleg duhovnih vsebin in druženja poudarek tudi na različnih aktivnostih.

Prvi bo potekal od 9. do 13. avgusta in je namenjen srednješolcem.

Drugi bo potekal od 16. do 20. avgusta in je namenjen birmancem (mladim v 8. in 9. razredu osnovne šole).

Oba tedna bosta potekala v Bohinju.

Udeležba na kampu je lahko lepo darilo za birmo, zato ste vabljeni, da obvestilo posredujete tudi staršem in botrom.

Več informacij dobite na spletni strani Katoliške mladine. Prijave se bodo kmalu odprle.


Želim vam vse dobro in blagoslovljen postni čas,
 
Matevž Mehle