SBP - Stara Loka

ŽUPNIJA

STARA   LOKA
_______________________________________________
Pojdi na vsebino
Župnija > Verouk
SLOMŠKOVO BRALNO PRIZNANJE
______________________________
Geslo letošnjega bralnega leta za Slomškovo bralno priznanje (SBP), ki je že sedemnajsto po vrsti, je misel bl. Antona Martina Slomška: »Je v mladih letih setev, bo v starih dobra žetev.« Vsebin, ki vabijo k razmisleku, spodbujajo setev dobrega in dvigajo pogled k bogati žetvi, v košu knjig za SBP ne manjka. Nekatere knjige so vesele in navihane, druge bolj resne in razmišljujoče. Prav vse pa nas navdušujejo, da bi z njihovo pomočjo ujeli tisto srečo, ki Boga postavlja na prvo mesto, da je potem vse drugo na pravem mestu.
Povabilo k branju je namenjeno najmlajšim, ki s pomočjo staršev šele vstopajo v svet pisane besede, veroučencem, ki že sami raziskujejo kraljestvo besed, kot tudi odraslim, ki so veseli spodbud in predlogov za potep po književnem svetu, ob katerem je vredno preudarjati in razglabljati. SBP je tako priložnost, da se v župniji ob dobri knjigi zbirajo in povezujejo vse generacije. »Berite in kar ste brali, dobro preudarite!« je zapisal bl. Anton Martin Slomšek. Povabilo, ki velja tudi danes. Besed, prepletenih v pripovedi, zgodbe, romane, je nešteto. Dane so nam, da jih beremo, ob njih razmišljamo, pa tudi rastemo in se oblikujemo. Zato je še kako pomembno, da preudarimo ne le prebrano, temveč tudi izbor literature, ki je na voljo.
Sezname priporočenih knjig in vse ostale informacije glede SBP 2016/17 najdete na zgibanki, še več literature iz prejšnjih sezon pa se nahaja v bralnih seznamih za različne starostne skupine (glej spodaj). Predlagana dela sledijo Slomškovi spodbudi: »Le kaj pametnega si izvolite v branje, da ne boste časa in denarjev izgubljali, si pošteno srce in pamet kalili.«
Ljubitelji lepe slovenske besede v župniji Stara Loka ob podpori našega domačega župnika Alojza Snoja in v sodelovanju s starološko župnijsko knjižnico Janeza Veiderja tudi letos spodbujamo in navdušujemo vse generacije k branju dobrih in lepih knjig, začenši s Svetim pismom. K branju za SBP so naši veroučenci povabljeni pri verouku, kjer dobijo tudi vse potrebne informacije in pomoč.
Več o bralnem gibanju Slomškovo bralno priznanje najdete na spletni strani Slovenskega katehetskega urada (SKU).
ŠT. OBISKOVALCEV:
NASLOV:

Škofija: Nadškofija Ljubljana
Zavetnik: sv. Jurij, mučenec, 24. april
Cerkev: Župnijska cerkev sv. Jurija
Stara Loka 63
4220 Škofja Loka

Župnik: dr. Alojz Snoj
Telefon: 04/5121206
e-pošta: alojz.snoj@rkc.si
Duhovni pomočnik: Janez Ambrožič
URNIK MAŠ IN POBOŽNOSTI

  • Ob nedeljah ob 7.30, 9. in 19. uri.
  • Od oktobra do zadnje nedelje v marcu, večerne maše ob 18. uri.
  • Ob delavnikih jautranje maše le v petek in soboto ob 8. uri, večerne pa ob 19. uri oz. 18. uri.
  • Češčenje Najsvetejšega vsak prvi petek v mesecu od 8h-24h.
  • 24. april, obhajanje patrona sv. Jurija, celodnevno češčenje.
  • Semenj, žegnanje, - obletnica posvetitve župnijske cerkve, prva nedelja v mesecu oktobru - rožnovenska nedelja.
Nazaj na vsebino