BIRMANCI in MLADI

Pozdravljeni,

pošiljam vam dogodke, ki jih za mlade v prihodnjih mesecih organiziramo pri Katoliški mladini.

 

 

DUHOVNE VAJE

 

Duhovne vaje za mlade voditelje

Na duhovnih vajah Ključ in ključavnica bomo odkrivali lastnosti, ki so potrebne za mlade voditelje in kako jih razvijati. Potekale bodo od 26. do 28. februarja preko spleta. Namenjene so mladim od 16. do 30 leta, ki sodelujejo v župnijah (voditelji mladinskih, birmanskih skupin, mladi voditelji zborov...). Udeležba na duhovnih vajah je brezplačna.

Več informacij in prijavnico lahko najdete tukaj.

 

Duhovne vaje za srednješolce

Na duhovnih vajah Izrečen bomo raziskovali Božjo besedo in odkrivali njegovo ljubezen, ki se nam razodeva. Potekale bodo od 19. do 21. marca preko spleta. Namenjene so mladim po birmi, do 3. letnika srednje šole. Udeležba na duhovnih vajah je brezplačna.

Več informacij in prijavnico najdete tukaj.

 

Duhovne vaje za birmance

Nudimo vam pomoč pri pripravi duhovnih vaj za birmance z naslovom Iskanje. Zaradi trenutne situacije v državi, je te možno organizirati preko spleta. Z mladimi se bomo poglabljali v vprašanja kot so »Kaj je smisel življenja?«, »Kaj je ljubezen?«, »Zakaj potrebujem Cerkev?«.

Za več informacij lahko pišete na marta@katoliskamladina.si.

 

Material za duhovne vaje

V adventu smo izvedli duhovne vaje z naslovom Odkritje. Glavna tema je bila odkrivanje, kje smo na področju vere in poglabljanje v odnos z Bogom. Če bi želeli izvesti duhovne vaje za svoje mladinske skupine ali pa vsebino uporabiti za mladinska srečanja, nam pišite na marta@katoliskamladina.si, da vam posredujemo vse potrebno. Program je sicer prilagojen za uporabo preko spleta, lahko pa se uporabi tudi za izvedbo v živo.

 

 

POLETNI KAMPI - BIRMANCI IN SREDNJEŠOLCI

Letos bomo organizirali dva termina poletnih kampov. Kampi so počitniški tedni za mlade, kjer je poleg duhovnih vsebin in druženja poudarek tudi na različnih aktivnostih.

Prvi bo potekal od 9. do 13. avgusta in je namenjen srednješolcem.

Drugi bo potekal od 16. do 20. avgusta in je namenjen birmancem (mladim v 8. in 9. razredu osnovne šole).

Oba tedna bosta potekala v Bohinju.

Udeležba na kampu je lahko lepo darilo za birmo, zato ste vabljeni, da obvestilo posredujete tudi staršem in botrom.

Več informacij dobite na spletni strani Katoliške mladine. Prijave se bodo kmalu odprle.


Želim vam vse dobro in blagoslovljen postni čas,
 
Matevž Mehle